Namiesto obyčajného kapustového šalátu robím coleslaw. Jedia ho deti aj dospelí.

Keď netuším, čo podávať ako prílohu, coleslaw okamžite zachraňuje situáciu.

Odkedy som natrafila na tento recept, robím ho stále. Moja rodina milovala jednoduchú kombináciu šalátu z kyslej kapusty s trochou jogurtu a majonézy. Je to chutné, rýchle a zdravé.

Skvele sa hodí ku kuraciemu mäsu alebo rybe, môžete si ho pridať do burgeru alebo dokonca zjesť priamo z misky. Kiszosław je šalát inšpirovaný ikonickým šalátom coleslaw, ktorý obdivuje celý svet.

Hlavná ingrediencia je tu upravená – obyčajnú bielu kapustu nahradila kyslá kapusta. Je to predsa náš národný poklad, preto sa po ňom oplatí siahnuť nielen na sviatky. Má probiotiká, vitamíny a jedinečnú chuť, ktorú milujú generácie.

Kiszosław – nová verzia šalátu z kyslej kapusty

Tento šalát je nabitý vitamínmi v každej porcii. Veď kapusta je pre svoje zdravotné vlastnosti oceňovaná už po stáročia. Ak vás už nudí klasická verzia s olejom alebo mrkvou, skúste coleslaw. Už samotný názov vám vyčarí úsmev na tvári, nieto ešte, keď ho vyskúšate!

Kyslá kapusta dodáva šalátu charakteristickú kyslosť, ktorá sa dokonale hodí k sladkej mrkve a jemnému dresingu. Jednoduchá kombinácia ingrediencií osloví malých aj väčších členov domácnosti.


Ingrediencie:

  • 500 g kyslej kapusty
  • 2 mrkvy
  • 1 malá cibuľa
  • soľ, cukor a korenie podľa chuti
  • 2 polievkové lyžice 18% smotany alebo prírodného jogurtu
  • 2 polievkové lyžice majonézy
  • nasekanú petržlenovú vňať

Spôsob prípravy:

  1. Kyslú kapustu poriadne vyžmýkame, aby sme odstránili prebytočnú šťavu. Potom ju nasekajte nadrobno. Ak máte kapustu veľmi kyslú, môžete ju pred pridaním do šalátu dodatočne opláchnuť.
  2. Cibuľu nakrájame na malé kocky a mrkvu nastrúhame na veľkom strúhadle. Vo veľkej mise kombinujte nakrájanú kapustu, cibuľu a strúhanú mrkvu.
  3. Dochutíme soľou, cukrom a korením podľa chuti. Nezabúdajte, že kyslá kapusta je kyslá, preto soľ pridávajte s mierou. Cukor pomôže vyrovnať kyslosť.
  4. Do šalátu pridajte kyslú smotanu alebo prírodný jogurt a majonézu. Dobre premiešajte. Nakoniec posypte šalát nasekanou zeleninou.
  5. Pred podávaním dáme šalát do chladničky, aby sa chute prepojili.

Prajeme dobrú chuť!

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*