V chladničkách obchodov je veľa príchutí ryžových dezertov, vrátane tých s čokoládou. V tomto prípade je to však úplne inak, pretože jednoduchý dezert pripomína čokoládový krém alebo penu.
Prekvapte svojich blízkych nevšednou ryžovou pochúťkou. Ak vám v chladničke zostala ryža, je to ideálna príležitosť vyskúšať tento jednoduchý dezert.
Potrebujete len pár ingrediencií: ryžu spomínanú na začiatku, čokoládu, vodu a kakao. Konečný výsledok je veľmi čokoládový a naozaj chutný. Ak sa bojíte, že ryža bude nápadná, určite budete prekvapení.
Ingrediencie:
- 250 g tmavej čokolády
- 1 šálka uvarenej ryže
- 1/2 šálky horúcej vody
- 4 polievkové lyžice kakaového prášku
Spôsob prípravy:
- Krok 1. Uvarenú a vychladnutú ryžu vložte do nádoby mixéra. Pridajte horúcu vodu a horkú čokoládu rozpustenú vo vodnom kúpeli alebo v mikrovlnnej rúre. Všetko rozmixujeme na jednotnú hmotu.
- Krok 2. Hotovú penu nalejte do formy, misiek alebo inej nádoby. Odložíme na 2 hodiny do chladničky.
- Krok 3. Vyberte formu z chladničky a ozdobte čokoládový krém kakaom. Ak ho chcete jemnejší, po vybratí z chladničky počkajte, kým nezmäkne. Ideálne na jedenie lyžičkou ako dezert.
Leave a Reply