Čokoládový ryžový dezert so štyrmi ingredienciami. Nedá sa mu odolať!

V chladničkách obchodov je veľa príchutí ryžových dezertov, vrátane tých s čokoládou. V tomto prípade je to však úplne inak, pretože jednoduchý dezert pripomína čokoládový krém alebo penu.

Prekvapte svojich blízkych nevšednou ryžovou pochúťkou. Ak vám v chladničke zostala ryža, je to ideálna príležitosť vyskúšať tento jednoduchý dezert.

Potrebujete len pár ingrediencií: ryžu spomínanú na začiatku, čokoládu, vodu a kakao. Konečný výsledok je veľmi čokoládový a naozaj chutný. Ak sa bojíte, že ryža bude nápadná, určite budete prekvapení.

Ingrediencie:

  • 250 g tmavej čokolády
  • 1 šálka uvarenej ryže
  • 1/2 šálky horúcej vody
  • 4 polievkové lyžice kakaového prášku

Spôsob prípravy:

  1. Krok 1. Uvarenú a vychladnutú ryžu vložte do nádoby mixéra. Pridajte horúcu vodu a horkú čokoládu rozpustenú vo vodnom kúpeli alebo v mikrovlnnej rúre. Všetko rozmixujeme na jednotnú hmotu.
  2. Krok 2. Hotovú penu nalejte do formy, misiek alebo inej nádoby. Odložíme na 2 hodiny do chladničky.
  3. Krok 3. Vyberte formu z chladničky a ozdobte čokoládový krém kakaom. Ak ho chcete jemnejší, po vybratí z chladničky počkajte, kým nezmäkne. Ideálne na jedenie lyžičkou ako dezert.

Dobrú chuť!

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*