Tieto jablká sú najlepšie na koláče: Budú chutné a nerozpadnú sa!

Sezóna pečenia so šťavnatými, mladými jablkami práve začala! Pre milovníkov tradičných receptov je čas využiť obľúbené papierovky na prípravu výnimočnej štrúdle či koláčov.

Tieto jablká sú ideálne pre svoju jemnú, mierne kyslastú chuť a sú dokonalým základom na chutný koláč, ktorý sa nerozpadne a bude šťavnatý.

Prečo sú papierovky najlepšie?

Papierovky sú typické letné jablká, dozrievajúce v druhej polovici júla a začiatkom augusta. Ich jemná štruktúra a kyslastá chuť sú ideálne pre rôzne sladké pochúťky.

Mnoho ľudí ich používa na výrobu džemov, štiav či koláčov, ale najlepším spôsobom, ako si ich vychutnať, je určite štrúdľa.

Okrem toho sú papierovky zdravou voľbou pre tých, ktorí sa starajú o svoju postavu a zdravie. Obsahujú vysoký podiel vody, vlákniny a sú plné vitamínov a minerálov, ako sú vitamíny A, E, C, draslík či vápnik.

Najlepšie je ich jesť aj so šupkou, kde sa skrýva najviac výživných látok.

Recept na štrúdľu z papieroviek

Ak chcete upiecť dokonalú štrúdľu, potrebujete tieto ingrediencie:

  • 300 g pšeničnej polohr.múky
  • 250 g masla
  • 2 lyžičky prášku do pečiva
  • 80 g cukru
  • 4 žĺtky
  • 1 balenie vanilkového cukru
  • 2 kg papieroviek (alebo iných jabĺk)
  • 2 lyžičky škorice
  • Cukor práškový na posypanie
  • 3 lyžice krupice alebo strúhanky

Postup:

  1. Z múky, cukru, prášku do pečiva, žĺtkov a nakrájaného masla vypracujte cesto. Zabaľte ho do potravinovej fólie a nechajte hodinu vychladnúť v chladničke.
  2. Jablká ošúpte a nakrájajte na tenké plátky, premiešajte s vanilkovým cukrom a škoricou.
  3. Rozdeľte cesto na dve rovnaké časti a každú rozvaľkajte na veľkosť plechu.
  4. Na plech dajte prvú vrstvu cesta, posypte ju krupicou alebo strúhankou, potom rozložte jablká a prikryte druhou vrstvou cesta.
  5. Štrúdľu pečte v predhriatej rúre na 180 °C približne hodinu. Pred podávaním ju posypte cukrom práškovým.

Tento jednoduchý recept vám zaručí štrúdľu, ktorá bude nielen lahodná, ale aj krásne držať tvar. Sezóna jabĺk je ideálny čas na to, aby ste si vychutnali tento sladký, tradičný dezert, ktorý poteší celú rodinu!

Zdieľajte tento recept a nechajte svojich priateľov tiež objaviť, aké dokonalé sú papierovky na pečenie!

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*