Kokosové ježe babky Janky sú jednoduché, no zamiluje si ich každý!

 V rodine sú obľúbené už mnoho rokov a nikdy nechýbajú na žiadnej rodinnej oslave. Jemný piškót obalený v čokoládovej poleve a posypaný strúhaným kokosom vytvára mäkkú štruktúru.
Tento klasický recept je nostalgickou spomienkou na časy minulé, no stále sa hodí k popoludňajšej káve či čaju. Pripraviť ho je jednoduché a rýchle. Skúste to aj vy!

Ingrediencie:

  • 1,5 hrnčeka hladkej múky
  • 1 hrnček cukru
  • 4 vajcia
  • 1 vanilínový cukor
  • 1,5 čajovej lyžičky prášku do pečiva
  • 200 g masla

Kakaová poleva:

  • 5 lyžíc kakaa
  • 1/2 hrnčeka cukru
  • 100 g masla
  • 8 lyžíc vody

Na ozdobenie:

  • Strúhaný kokos

Postup:

  1. Maslo izbovej teploty nakrájame na menšie kúsky a v miske ho vyšľaháme spolu s cukrom a vanilkovým cukrom.
  2. Pridáme žĺtky, múku a prášok do pečiva, a dôkladne premiešame.
  3. Cesto pečieme dozlatista, potom ho nakrájame na kocky.
  4. Pripravíme kakaovú polevu zmiešaním všetkých ingrediencií, zohrejeme a namočíme do nej koláčiky.
  5. Obalíme ich v strúhanom kokose a necháme vychladnúť.

Tieto jemné kokosové ježe sú dokonalým doplnkom každej rodinnej oslavy!

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*