Vynikajúce oblátky: Jeden prídavok im dodáva mimoriadnu chuť!

Toto sladké občerstvenie urobí dobrý dojem aj na tých najnáročnejších hostí. Špecialita vznikla s použitím nezvyčajnej ingrediencie: slivkového lekváru. Tak zaujímavý recept sme už dlho nevideli!

Keď je na prípravu cesta naozaj málo času, vždy odporúčame spoľahlivé a veľmi rýchle nepečené koláče. Ak však chcete byť skutočne kreatívni, máme niečo aj pre vás.

Už o chvíľu uvidíte recept na chutné oblátky s orechmi, piškótami a… lekvárom. Táto posledná nečakaná zložka je tu skutočným hitom. Kým nevyskúšate, neuveríte, takže to už nebudeme predlžovať a predstavíme celý recept!

Ingrediencie:

  • 250 ml mlieka 3,2%
  • 300 g mletých vlašských orechov
  • 3/4 šálky cukru
  • 200 g masla
  • 250 g slivkového lekváru
  • balíček mini sušienok
  • 4 tortové oblátky

Spôsob prípravy:

  1. Lekvár dáme do hrnca a necháme odpariť. Odložte nabok vychladnúť. V samostatnom hrnci zohrejte cukor a mlieko. Nakoniec pridáme mleté ​​orechy a odstavíme z ohňa. Odstavíme a počkáme, kým sa orechy namočia do mliečnej tekutiny.
  2. Maslo (nutne mäkké) postupne spájame s teraz už studenými orechmi. Tortovú oblátku natrieme lekvárom. Potom ju prikryjeme druhou oblátkou. Natrieme ju polovicou orechovej plnky. Uložíme na ňu sušienky.
  3. Teraz navrch natrieme druhú časť orechovej hmoty a prikryjeme treťou oblátkou. Natrieme ju lekvárom a položíme poslednú oblátku. Vložte do chladničky. Pred podávaním nakrájame na menšie kúsky.

Dobrú chuť!

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*