Toto sladké občerstvenie urobí dobrý dojem aj na tých najnáročnejších hostí. Špecialita vznikla s použitím nezvyčajnej ingrediencie: slivkového lekváru. Tak zaujímavý recept sme už dlho nevideli!
Keď je na prípravu cesta naozaj málo času, vždy odporúčame spoľahlivé a veľmi rýchle nepečené koláče. Ak však chcete byť skutočne kreatívni, máme niečo aj pre vás.
Už o chvíľu uvidíte recept na chutné oblátky s orechmi, piškótami a… lekvárom. Táto posledná nečakaná zložka je tu skutočným hitom. Kým nevyskúšate, neuveríte, takže to už nebudeme predlžovať a predstavíme celý recept!
Ingrediencie:
- 250 ml mlieka 3,2%
- 300 g mletých vlašských orechov
- 3/4 šálky cukru
- 200 g masla
- 250 g slivkového lekváru
- balíček mini sušienok
- 4 tortové oblátky
Spôsob prípravy:
- Lekvár dáme do hrnca a necháme odpariť. Odložte nabok vychladnúť. V samostatnom hrnci zohrejte cukor a mlieko. Nakoniec pridáme mleté orechy a odstavíme z ohňa. Odstavíme a počkáme, kým sa orechy namočia do mliečnej tekutiny.
- Maslo (nutne mäkké) postupne spájame s teraz už studenými orechmi. Tortovú oblátku natrieme lekvárom. Potom ju prikryjeme druhou oblátkou. Natrieme ju polovicou orechovej plnky. Uložíme na ňu sušienky.
- Teraz navrch natrieme druhú časť orechovej hmoty a prikryjeme treťou oblátkou. Natrieme ju lekvárom a položíme poslednú oblátku. Vložte do chladničky. Pred podávaním nakrájame na menšie kúsky.
Dobrú chuť!
Leave a Reply