Potrebné suroviny:
- 2 vajcia
- 120 g kryštálového cukru
- 1 balenie vanilkového cukru
- 60 g zmäknutého masla
- 100 g kyslej smotany
- 230 g hladkej múky
- 1 balenie prášku do pečiva
- 1 lyžička škorice
- 300 g sliviek (môžete použiť čerstvé alebo mrazené)
Návod na prípravu:
- Rúru nastavte na 180 °C a formu na pečenie vyložte papierom.
- Slivky umyte, rozpolte a odstráňte kôstky.
- V miske vyšľahajte vajcia s cukrom, kým nezíska svetlú farbu a krémovú konzistenciu.
- V ďalšej miske zmiešajte maslo a kyslú smotanu a pridajte k vaječnej zmesi.
- Do tejto zmesi postupne pridávajte múku, prášok do pečiva a škoricu. Nakoniec vmiešajte slivky.
- Cesto nalejte do formy a pečte približne 45 minút, kým nezíska zlatistú farbu.
- Nechajte koláč vychladnúť a potom ho vyklopte z formy.
Leave a Reply