- Tieto tradičné vianočné vanilkové rožky sú dokonalým spojením jemného maslového cesta a lahodnej vône vanilky. Ich krehká konzistencia a sladká vôňa zaručia, že sa na vašom sviatočnom stole stanú neodmysliteľnou klasikou, ktorú bude chcieť každý vyskúšať.
Ingrediencie:
- 280 g hladkej múky
- 210 g masla
- 100 g mletých vlašských orechov alebo mandlí
- 70 g práškového cukru
- 1 balíček vanilkového cukru
- 2 žĺtky
- Práškový a vanilkový cukor na obalenie
Postup:
- Príprava cesta: Zmiešajte múku, mleté orechy, cukor, vanilkový cukor a žĺtky. Pridajte studené maslo a vypracujte hladké cesto. Nechajte odpočívať v chladničke minimálne hodinu.
- Tvarovanie: Z cesta formujte malé rožky a ukladajte ich na plech vyložený papierom na pečenie.
- Pečenie: Pečte pri teplote 180°C približne 10-12 minút, kým nezačnú jemne zlatnúť.
- Obalenie: Po upečení, ešte horúce rožky obaľte v zmesi práškového a vanilkového cukru.
Prajeme dobrú chuť!
Zdroj obrázka:bonivari
Leave a Reply