Syrový vianočný stromček: Pripravte si túto sviatočnú maškrtu, ktorá ohúri celú rodinu.

Hľadáte nápad na chutné a zaujímavé horúce zimné občerstvenie? Tento syrový vianočný stromček bude pre túto rolu ideálny!

Čo nesmie chýbať v zimnom menu? Samozrejmosťou je chutné teplé občerstvenie, ktoré vás efektívne zahreje aj v tých najchladnejších večeroch.

Vyskúšajte recept na rýchle občerstvenie s ikonickým doplnkom, ktorý sa hodí doslova ku všetkému. A samozrejme, reč je o syre, ktorý v tomto recepte určite nebude chýbať každému. Bude to skutočná hostina pre jazýčky!

Syrový vianočný stromček. Hit medzi sviatočnými chuťovkami

Ingrediencie:

  • 32 kusov mini mozzarelly
  • 1 plát pizzového základu
  • 1 vajce na potretie
  • 1 čajová lyžička sušeného oregana na posypanie
  • čerstvý rozmarín na ozdobu


Spôsob prípravy:

Krok 1. Na recepte začnem pracovať prípravou pizzového základu. Na to si položím plát cesta na kuchynskú linku a cesto rozdelím najprv na vodorovné a potom na zvislé pásy. V dôsledku toho dostanem veľa malých štvorcov.

Krok 2. Vypustite prebytočnú vodu z mini mozzarelly pomocou kuchynskej utierky.

Krok 3. Potom každú guľku opatrne obalím kúskom cesta.

Krok 4. Z takto pripravených kúskov vytvorím na forme vystlanej papierom na pečenie tvar stromčeka.

Krok 5. Hotový vianočný stromček potrieme rozšľahaným vajíčkom a posypeme ďalším sušeným oreganom.

Potom vložíme do predhriatej rúry na 20 minút. Počas tejto doby má zariadenie pracovať pri teplote 180 stupňov Celzia.

Krok 6. Podávajte hotový syrový strom s čerstvým rozmarínom. K maškrte sa bude skvele hodiť aj celá plejáda omáčok a dipov. Vychutnajte si jedlo!

Ak vás recept oslovil, neváhajte sa oň podeliť aj so svojimi priateľmi a rodinou.

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*