Vďaka TEJTO jednej prísade budete mať najdokonalejšie cesto na LANGOŠE!

Langoš, ak je pripravený správne, je kulinársky poklad, ktorý zahalí váš čuch aj chuťové poháriky do jedinečnej letnej vône a nadýchanej textúry.

Ako pripraviť najlepšie langoše doma? Tajomstvo dokonalého cesta spočíva v jednej ingrediencii, ktorú by ste do nej mali pridať, keď chcete vykúzliť túto dokonalú vyprážanú pochúťku.

Mnoho gurmánov nostalgicky spomína na chuť langošov z detských výletov, kúpalísk a návštev trhov.

Či už preferujete langoš výdatne potretý cesnakom a kyslou smotanou alebo volíte klasiku so syrom a kečupom, základom každého skvelého langoša je kvalitné cesto.

Tomu by pri príprave mala byť venovaná všetka starostlivosť.

Kombinácia vody, droždia, soli a múky vytvára základ pre ten správne vzdušný, ale zároveň po okrajoch príjemne hutný langoš. Existuje však jedna ingrediencia, ktorá vám pomôže pripraviť tie úplne najlepšie langoše aj doma.

Recept na najlepšie langoše: Pridajte do cesta smotanu


Ingrediencie:

  • 1 kg kvalitnej polohrubej múky
  • 1/2 l mlieka
  • 250 ml kyslej smotany
  • 5 dkg droždia
  • štipka cukru
  • 1 lyžička sódy bikarbóny
  • soľ
  • olej na vyprážanie
  • ďalšie prísady na podávanie podľa vašej chuti (cesnak, kyslá smotana, tatárska omáčka, kečup, nastrúhaný syr)


Postup:

1.Vo väčšej miske zmiešajte teplé mlieko a cukor. Pridajte droždie a nechajte postáť asi 5-10 minút, kým nevznikne kvások s penou na hladine.
2. Do druhej misky si dajte múku, malú lyžičku sódy a soľ. Pomaly pridajte mlieko zmiešané so smotanou a kvások. Dobre premiešajte, až sa všetky ingrediencie spoja a vytvoria hladké cesto. Pokiaľ je cesto príliš lepkavé, pridajte viac múky.
3. Cesto nechajte odpočívať pod utierkou asi hodinu na teplom mieste, než zdvojnásobí svoj objem.
4. Po vykysnutí cesto prehnite rukou a rozdeľte na menšie kúsky. Na doske s trochou múky rozvaľkajte každý kúsok na hrubší plát.
5. Na panvici zahrejte olej. Langoše opatrne položte do horúceho oleja a opražte z oboch strán, kým nebudú zlatisté a nafúknuté. Každý langoš nechajte na kuchynskej papierovej utierke odkvapkať od prebytočného oleja.
6. Hotové langoše môžete podávať s tradičnými prísadami ako kyslá smotana, strúhaný syr alebo cesnak.

Prajeme dobrú chuť!

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*