Moja teta ich robí na každú párty a bez ohľadu na to, koľko kusov prinesie, vždy sa vráti len so špáradlami. Banánové jednohubky sú perfektným nápadom na rýchly nepečený dezert, ktorý si zamilujú všetky generácie.
Je sladký, banánovo-čokoládový a jednoducho výborný. Príprava je taká jednoduchá, že ju zvládne aj dieťa. Stačí pár jednoduchých ingrediencií a obyčajné špáradlá na to, aby ste svojich blízkych prekvapili nezvyčajným občerstvením.
Najlepšie je vybrať banány, ktoré ešte nemajú fľaky a nie sú príliš mäkké, aby sa pri nalepení na špáradlo nerozpadli.
Ingrediencie:
- 200 g tmavej čokolády
- maslo podľa potreby
- okrúhle piškóty
- banány
- strúhaný kokos na posypanie
Spôsob prípravy:
- Do hrnca pridáme maslo a čokoládu nalámanú na kúsky. Všetko roztopíme, kým nevznikne jednotná hmota.
- Banány ošúpeme a nakrájame na kúsky hrubé asi 2-3 cm. Mali by byť dostatočne husté, aby bola výrazná chuť, no zároveň by sa mali zmestiť na špáradlo spolu s piškótami.
- Plech vystelieme alobalom alebo papierom na pečenie. Piškótu položíme na špáradlo plochou stranou nadol. Potom pridáme z vrchu banán a opäť prikryjeme piškótou.
- Namáčame v čokoláde a polejeme, aby pokryla celý banán. Posypeme strúhaným kokosom a odložíme, aby čokoláda stuhla.
- Banánové dezertíky sú teraz pripravené na konzumáciu. Úprimne vás však upozorňujem, že len pri jednom kúsku to rozhodne neskončí.
Vychutnajte si ich!
Leave a Reply