Anjelské oči – lahodné vianočné pečivo, ktoré pripravíte raz-dva!

Vyskúšajte tento osvedčený recept na malé koláčiky pečené v rúre a zdobené marmeládou. Na začiatku minulého storočia boli obľúbené tieto vianočné cukrovinky z masti, cukru a ďalších surovín.

Ingrediencie:

  • 150 g hladkej múky
  • 150 g práškového cukru
  • 120 g masti
  • 1 lyžička holandského kakaa
  • marmeláda
  • papier na pečenie
  • práškový cukor na posypanie

Postup:

Múku preosiatu na doske zmiešame s cukrom, pridáme masť izbovej teploty, vypracujeme cesto Cesto rozdelíme na dve časti, do jednej zapracujeme ešte kakao.

Obe cestá necháme v sáčku v chladničke odpočinúť najmenej 2 hodiny, ale pokojne aj cez celú noc. Z cesta tvarujeme guľôčky, tie kladieme na plech vyložený papierom na pečenie, každú guľu mierne sploštíme a do stredu, najlepšie obrátenou stranou varešky, urobíme jamku

Jamky v cukrovinke naplníme obľúbenou marmeládou. V rúre vyhriatej na 150-160 ° C pečieme 25 minút, alebo tak dlho, ako bude potrebné, záleží od typu rúry

Koláčiky vytiahneme a necháme ich vzchladnúť, necháme ich len tak, alebo ich ešte môžeme posypať práškovým cukrom.

Dobrú chuť!

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*