Suroviny:
Cesto:
7 ks bielka
200g kr. cukor
200g mleté vlašské orechy
50g polohrubá múka
Plnka:
7 ks žĺtka
2 bal.vanilkový puding
150g kr. cukor
750 ml mlieka
150 g maslo
100 g kokos
100 g tmavá čokoláda
Postup prípravy:
Bielky s cukrom vyšľaháme do tuhej peny. Pridáme mleté vlašské orechy a polohrubú múku. Spojíme a takto pripravené cesto navrstvíme na plech o veľkosti 20 x 35 cm, ktorý sme vyložili papierom. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov cca 25 minút.
Krém: Do mlieka pridáme žĺtky. Dôkladne zmiešame. Pridáme cukor, pudingové prášky a varíme do zhustnutia. Hustú hmotu odstavíme z ohňa a necháme vychladnúť. Maslo vymiešame do peny a postupne pridáme vychladnutú vanilkovou hmotu. Pripravenú náplň rozdelíme na polovicu. Do jednej pridáme kokos a do druhej pridáme rozpustenú čokoládu.
Na upečené cesto navrstvíme kokosovú plnku, pekne uhladíme a navrstvíme čokoládovú plnku. Vrch ozdobíme kokosom a dáme do chladničky stuhnúť. Nakrájame úhľadné rezy a podávame. Dobrú chuť!
Zdroj: Tortekolaci
Leave a Reply