Suroviny
Cesto:
5 ks vajce
5 lyžíc kr. cukor
3 lyžice kakao
5 lyžíc polohrubá múka
1 lyžička prášok do pečiva
Krém:
700 ml mlieko
6 lyžíc práškový cukor
2 bal. vanilkový puding
2 bal. smotana na šľahanie
250 g maslo
200 g tmavá čokoláda
Postup prípravy:
Vajíčka spolu s cukrom vyšľaháme do peny, postupne pridáme kakao a múku zmiešanú s práškom do pečiva. Takto pripravenú hmotu vylejeme do papierom vyloženého plechu na pečenie. Pečieme pri teplote 180 stupňov cca 20 minút.
Pripravíme si krém. Do mlieka si pridáme cukor a pudingy. Uvaríme hustý krém, ktorý necháme vychladnúť. Maslo si vyšľaháme do peny a postupne k nemu pridávame vychladnutý puding. Vymiešame hladký krém.
Krém navrstvíme na upečený piškótu.
V hrnci si necháme rozpustiť tmavú čokoládu a odstavíme ju z ohňa. Pridáme k nej smotanu na šľahanie a za stáleho miešania spojíme. Pripravenú zmes vylejeme na pudingovú náplň a necháme stuhnúť.
Nakrájame na rezy a podávame. Dobrú chuť!
Leave a Reply