Toto tvrdenie je samozrejme pravdivé, ak sa vám podarí zohnať lokálne bio jablká, pretože jablká z ďalekých krajín sú plné chemikálií a aj šupka je ošetrená hrubou vrstvou vosku.
Šupka jablka obsahuje veľa živín, neoplatí sa ju zahodiť. Oplatí sa starostlivo vyberať, aké jablká jeme, aby sa nám v tele nehromadili pesticídy.
Nevyberajte si vždy ten najkrajší bezchybný exemplár, zdravšie sú menšie, nepravidelné jablká. Najmenej chemickej úpravy dostalo jablko s červami!
Podľa odborníkov na výživu Dr. Johanny McMillian polyfenoly v jablkovej šupke podporujú chudnutie, poskytujú ochranu pred kardiovaskulárnymi ochoreniami, ale zohrávajú úlohu aj pri znižovaní artritídy.
Hoci samotné jablko obsahuje veľa polyfenolov, jeho vplyv na zdravie je oveľa väčší, ak sa konzumuje so šupkou. Šupka obsahuje dvaapolkrát viac polyfenolov ako dužina.
Dieterom sa tiež odporúča jesť čo najviac jabĺk, pretože rýchlo potláčajú chuť do jedla a nezaťažujú organizmus zbytočnými kalóriami.
Polyfenol znižuje vstrebávanie tukov a uhľohydrátov a povzbudzuje telo k spaľovaniu uložených tukov. Takže nebojte sa šupiek z jabĺk. Sú pre nás veľmi prospešné.
Leave a Reply