Jaffa torta podľa tohto receptu je ideálna pre deti, pretože je tam veľa vylisovanej pomarančovej šťavy.


Ingrediencie:
Na cesto:

  • 2 stredné vajcia
  • 75 g cukru
  • 1 čajová lyžička vanilkového extraktu
  • 50 g polohr. múky

Na pomarančové želé:

  • 12 g (4 čajové lyžičky) práškovej želatíny
  • 50 g cukru
  • 350 ml čerstvej pomarančovej šťavy

Na ozdobenie:

  • 50 g tmavej čokolády
  • 50 g mliečnej čokolády
  • 50 g masla

Postup:

  1. Na tento koláč si vezmite kúsok papiera na pečenie a najskôr naň pomocou pravítka nakreslite štvorec 20 cm. Otočte papier a položte na plech. Jeden 18 cm plech vysteľte dvojitou vrstvou potravinovej fólie.
  2. Rúru predhrejeme na 200C. Vložte vajcia a cukor do veľkej misy. Šľahajte ich mixérom, kým nebudú husté, bledé a krémové, asi 5 minút.
  3. Pridajte vanilkový extrakt, potom preosejte múku na vrch. Pomocou silikónovej špachtle alebo veľkej kovovej lyžice vmiešame múku do vaječnej zmesi.
  4. Okamžite nalejte zmes na plech na pečenie a zakryte štvorec, ktorý ste nakreslili. Pečieme 8 minút, kým nevykysne a nezozlatne.
  5. Papier položte na mriežku na 15 minút, aby úplne vychladol. Keď pečivo vychladne, nakrájame ho podľa nakresleného štvorca. Pevne ho položte na dno pripravenej panvice a odložte.
  6. Vytvorte želé tak, že do veľkej žiaruvzdornej nádoby odmeriate 150 ml horúcej vody a nalejete do nej želatínu. Jemne miešame, kým sa želatína nerozpustí.
  7. Ak je váš džbán dostatočne veľký, pridajte pomarančovú šťavu a cukor. Ak nie, všetko preložíme do misky. Jemne miešame, kým sa zrnká cukru nerozpustia.
  8. Nechajte vychladnúť, kým stuhne – mali by ste vidieť, že po stranách začína tuhnúť), potom nalejte na koláč.
  9. Necháme chladiť aspoň 2 hodiny, aby stuhol, a potom pripravte čokoládovú polevu. Do misky dáme tmavú čokoládu, mliečnu čokoládu, maslo a 2 polievkové lyžice vody.
  10. Ohrievajte v mikrovlnnej rúre 15 sekúnd, jemne premiešajte, potom vložte do mikrovlnnej rúry ďalších 15 sekúnd a pokračujte, kým sa všetko neroztopí. Dávajte pozor, aby ste čokoládu neprehriali.
  11. Nechajte aspoň 10 minút vychladnúť, potom lyžicou nalejte a uhlaďte. Vložte do chladničky na 30 minút stuhnúť. Potom nakrájajte a podávajte.

Prajeme dobrú chuť 🙂

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*