Dnes sme vám priniesli recept, v ktorom by sme vám chceli predstaviť tajomstvo domáceho konzervovaného mäsa.
Je veľmi ľahké pripraviť ho z akéhokoľvek druhu mäsa, ak sa rozhodneme pre mastnejšie alebo tučnejšie mäso, potom potrebujeme iba koreniny, nemusíme pridávať slaninu.
Ak pripravíte konzervované mäso správne, môže sa skladovať dlhú dobu.
Prísady:
- 5 kg hovädzieho mäsa
- 1 kg slaniny
- 1 lyžica soli
- bobkový list
- 10 zŕn čierneho korenia
Príprava:
- Nádoby dôkladne umyte. Mäso nakrájajte na väčšie kúsky, duste ho v troche osolenej vody do mäkka. Slaninu nakrájajte na väčšie kúsky a upečte ju.
- Na dno každého pohára vložte bobkový list a rozdeľte do nich celé čierne korenie, potom naplňte poháre mäsom, striedavo vrstvu mäsa a vrstvu slaniny.
- Na vrch pohárov nalejte tuk, aby bolo mäso úplne zakryté. Poháre dobre uzatvoríme. Do väčšieho hrnca dáme na spodok utierku a uložíme poháre tak, aby sa poháre nedotýkali a aby nepraskli.
- Do nádoby sa naleje dostatok vody tak, aby dosiahla do troch štvrtín pohárov a zahrievame na miernom ohni. Necháme mierne vrieť asi jeden a pol hodiny, počítajúc čas, odkedy voda začne vrieť.
- Nemusí kypieť, stačí keď sa budú robiť jemne bublinky. Potom Odstavíme zo sporáka, vyberieme poháre z hrnca, zakryjeme dekou a necháme vychladnúť. Takéto mäsko nám vydrží niekoľko mesiacov.
Leave a Reply