Keď povieme, že niečo je prihriaty rezeň, rozhodne to nemožno považovať za kompliment. Mäso, ktoré bolo predchádzajúci deň na tanieri chutné, sa zvyčajne zmení na nechutnú suchú podrážku.
Existuje však jednoduchý spôsob, ktorý spríjemní pondelkové popoludnie aj nedeľnému rezňu. Niektorí ľudia sa sťažujú, že rezne po ohriatí strácajú chuť. Dá sa to však napraviť.
Ako prihrievať rezne?
Mohlo by sa zdať, že na zohrievaní bravčových rezňov nie je nič zložité, no veľa ľudí predsa len prejde chuť do jedla pri pomyslení na to, že by si opäť pripravili bravčové rezne.
Jednou z najväčších chýb je ohrievanie rezňov v mikrovlnke. Hoci ide o rýchle riešenie, z rezňa sa stane nechutná podrážka. Oveľa lepšie je hodiť ich do rúry.
Formu na pečenie vystelieme papierom na pečenie a uložíme do nej rezne. Zabaľte ju do alobalu – zabráni sa tým vysušeniu rezňov a zachovajú si šťavnatosť. Predhrejte rúru na 170 stupňov Celzia a vložte do nej misku s rezňami.
Po 15 minútach môžete teplé a chutné mäso vybrať. Ak si všimnete, že rezne sú pred ohrievaním veľmi suché, môžete ich pred ohrievaním pokvapkať trochou vody alebo vývaru.
Milovníci chrumkavých rezňov ich môžu vyprážať na panvici. Použite nepriľnavú panvicu s minimálnym množstvom tuku, napríklad s trochou repkového oleja.
Rezne opekáme na miernom ohni asi 5 minút z každej strany. Vďaka tomu budú zvrchu chrumkavé a mäso šťavnaté. Nepreháňajte čas vyprážania, aby ste ich nevysušili.
Ohrievané rezne sa môžu stať základom mnohých chutných a rozmanitých jedál. Pridajte ich do šalátov alebo položte na chlieb a zapečte so syrom.
Leave a Reply