Slávnostné francúzske karamelové kocky, ktoré zvládne pripraviť aj začiatočník v pečení. Nebojte sa karamelovej šľahačky, je to úplne jednoduché, len treba dodržať postup a nechať v chladničke hmotu odpočívať aj celú noc. Vtedy sa vám lepšie vyšľahá a bude tuhšia. Chválil každý, kto ochutnal a verím, že bude chutiť aj vám. Určite sa nebojte a vyskúšajte tieto rezy.
Suroviny:
Cesto:
6 ks vajce
6 pl kr. cukor
1 pl kakao
5 pl polohrubá múka
1 ks prášok do pečiva
50 ml olej
Plnka:
1 l voda
3 ks zlatý klas / vanilkový puding
130 g kr. cukor
1 ks vanilkový cukor
2 pl kakao
7 ks bielka
Karamelový krém:
4 pl kr. cukor
300 ml mlieka
2 bal. šľahačka v prášku
Postup prípravy na druhej strane >
Leave a Reply