Suroviny:
3 veľké hrubšie papriky,
150 g kuracieho mäsa (rezne),
6 stredne veľkých šampiňónov,
trochu nastrúhaného syra, soľ,
korenie,
suroviny na smotanovú omáčku:
180 ml smotany na varenie,
50 ml mlieka,
výpek – šťava z mäsa a šampiňónov,
1 vrchovatá lyžička hladkej múky,
mletá sladká červená paprika,
soľ.
Postup prípravy:
1) Papriky rozrežeme na polovice,
2) Odstránime jadierka,
3) Jemne opláchneme, utrieme.
4) Na oleji osmažíme na malé kúsky nakrájané mäso, následne pridáme na malé kúsky nakrájané olúpané šampiňóny, premiešame a osmažíme.
5) Na koniec pridáme soľ a korenie.
6) Každú polovičku papriky naplníme bez výpeku, šťavy, zmesí.
7) Takto naplnené papriky naukladáme vedľa seba na olejom vymastený plech a pridáme trochu vody.
8) Prikryjeme alobalom a dáme piecť do rúry, približne na 30 minút, pri teplote 160 stupňov.
9) Tesne pred koncom pečenia, dáme alobal bokom a papriky posypeme nastrúhaným syrom a necháme zapiecť 1 – 2 minúty.
Postup prípravy smotanovú omáčku na druhej strane >
Leave a Reply