Najlepšie pečivo s kapustou a hubami. Plné chuti, vône a skvele dopĺňa boršč.

Je lahodným doplnkom k boršču, ideálne ako náhrada halušiek. Nadýchané a jemné kysnuté cesto s jednoduchou náplňou si rýchlo získa srdcia celej rodiny.

Toto je také chutné, že začnete maškrtiť ešte pred naliatím boršču. Na prípravu občerstvenia stačí jednoduchá plnka a kysnuté cesto.

Je jednoduché na prípravu a môžete ich upiecť už teraz. Stačí ich zamraziť a v prípade potreby. vybrať. Chvíľka ohrievania v rúre a na stole pristane lahodné pečivo.


Ingrediencie:

  • 600 g pšeničnej múky
  • 20 g čerstvého droždia
  • 2 polievkové lyžice cukru
  • 180 ml teplého mlieka
  • 3 vajcia
  • 1 lyžička soli
  • 100 g rozpusteného masla

Pred pečením:

  • 1 vajce
  • sezamové a makové semienka

Náplň:

  • 650 g kyslej kapusty
  • 400 g sušených húb (deň vopred namočených vo vode)
  • 2 cibule
  • bobkový list
  • 2-3 guľôčky nového korenia
  • soľ, korenie podľa chuti
  • olej alebo maslo na vyprážanie

Spôsob prípravy:

  1. Droždie rozdrobíme, zalejeme teplým mliekom, pridáme lyžicu cukru a 2 lyžice múky a premiešame. Kvások odstavíme asi na 15 minút, aby vykysol.
  2. Zvyšnú múku preosejte do veľkej misy. Pridajte soľ, cukor, vajcia a droždie a začnite miesiť cesto. Potom nalejte rozpustené maslo a miešajte, kým nebude hladké a jednotné. Môžete to urobiť ručne alebo pomocou kuchynského robota s háčikom.
    Necháme kysnúť 1,5 hodiny.
  3. Pripravte si plnku. Kapustu 1-2 krát prepláchnite, aby nebola príliš kyslá. Vložíme do hrnca a zalejeme vodou tak, aby voda pokrývala kapustu.
  4. Pridáme bobkový list a nové korenie a varíme, kým kapusta nezmäkne. Kapustu prelejeme do sitka a necháme vychladnúť a scedíme. Stlačte a nakrájajte nadrobno.
  5. Deň vopred namočené huby uvaríme do mäkka, vyberieme z vývaru a nasekáme. Po varení vodu nevyhadzujte. Nakrájajte cibuľu a opečte na panvici. Keď začne hnednúť, pridáme šampiňóny a podusíme 3 minúty.
  6. Pridáme kapustu, soľ, korenie a po uvarení húb zalejeme pár lyžicami vývaru. Odložte nabok vychladnúť.
  7. Vykysnuté cesto rozvaľkáme na obdĺžnik hrubý asi 0,5 cm a rozdelíme na široké pásy. Na každý pás položte časť plnky a okraje pritlačte k sebe, čím vytvoríte dlhé karbonátky. Okraje cesta dôkladne utesnite, aby plnka počas pečenia nevytiekla. Ostrým nožom narežeme pod uhlom.
  8. Pečivo poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie, potrieme vajíčkom a posypeme sezamom alebo makom. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 stupňov Celzia asi 25 minút.
  9. Hoci recept môže znieť komplikovane, pretože má veľa krokov, v skutočnosti je všetko jednoduché ako koláč.

Dobrú chuť!

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*