Krémový šalát s varenými vajíčkami a kyslou uhorkou: Lahôdka!

Jednoduchý, rýchly a taký lahodný! Ideálny na každú príležitosť – vyskúšajte tento recept a potešte svoje chuťové poháriky. Inšpirácia na vás čaká tu…


Ingrediencie:

  • 4 varené vajcia
  • 2 zemiaky
  • 3 kyslé uhorky
  • 1/4 červenej cibule
  • 1 pohár kyslej smotany
  • 2 lyžice majonézy
  • 1 lyžička horčice
  • Soľ a korenie podľa chuti
  • trochu čerstvej petržlenovej vňate na ozdobu

Postup:

  1. Tento krémový šalát s varenými vajíčkami je ideálnou prílohou na grilovanie, opekanie alebo ako ľahké jedlo. Taktiež sa dá skladovať v chladničke aj niekoľko hodín, takže sa hodí aj na prípravu na sviatky vopred.
  2. Zemiaky uvaríme v osolenej vode do mäkka, potom vychladíme a nakrájame na kocky. Uhorky a varené vajcia nakrájame na malé kocky.
  3. Červenú cibuľu nakrájame na veľmi tenké kolieska. Vo veľkej miske zmiešame kyslú smotanu, majonézu, horčicu, soľ a korenie. Dobre premiešajte, aby ste získali krémovú zmes.
  4. Do dresingu pridáme nakrájané zemiaky, uhorky, červenú cibuľu a uvarené vajcia. Opatrne premiešajte, aby sa všetko rovnomerne pokrylo dresingom. Pred podávaním posypeme čerstvou nasekanou petržlenovou vňaťou.

Dobrú chuť!

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*