Ingrediencie:
- 300 g hl.múky
- pol vrecúška prášku do pečiva
- 1 lyžička vanilkového cukru
- 100 g masla
- 200 g kyslej smotany
- 1 vaječný žĺtok
- štipka soli
Na náplň:
- 200 g mletých vlašských orechov
- 1 vaječný bielok
- 2 lyžice cukru
- 5 lyžíc práškového cukru
Postup nájdete v priloženom videu:
- Tieto rolky sa ľahko vyrábajú a sú veľmi mäkké a plnené lahodnou orechovou náplňou. V miske zmiešame múku, prášok do pečiva, soľ a vanilkový cukor, potom pridáme maslo izbovej teploty a ingrediencie dobre premiešame.
- Potom pridáme smotanu a žĺtky a vymiesime cesto. Vložte ho do vrecka a vložte do chladničky na 10-15 minút.
- Z bielkov, cukru a vanilkového cukru vyšľaháme tuhý sneh, potom pridáme mleté vlašské orechy. Dobre kombinujte. Cesto rozdelíme na 4 rovnaké časti, každú vyvaľkáme na tenký kruh a nakrájame na trojuholníky.
- Každý naplníme a zvinieme do rolády. Poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme vo vyhriatej rúre na 180°C asi 15-20 minút. Vyvaľkajte v práškovom cukre.
Prajeme dobrú chuť! Zdieľajte recept aj so svojimi priateľmi.
Zdrojj:ellen kitchen
Leave a Reply