Dokážete si vôbec predstaviť luxusnú domácu tortu či dezert bez naozaj lahodného krému? Určite nie. Chuť by nikdy nebola tak dokonalá, ako v maškrtách, v ktorých taký krém je.
Preto Vám dnes ukážeme presne jeden taký krém našich babičiek, po ktorom sa každý môže utĺcť. Neváhajte ani sekundu a vyšperkujte domáci múčnik týmto lahodným krémom ešte dnes.
INGREDIENCIE:
- 350 g masla
- 2 žĺtky
- 300 g cukru
- 200 ml mlieka
- 2 sáčky vanilkového cukru
- 1 čajová lyžička rumu
POSTUP:
- Nalejte mlieko do hrnca a pridajte rozšľahaný žĺtok, pridajte cukor a vanilkový cukor a začnite variť na pomalom ohni.
Za neustáleho miešania varíme asi 3 minúty. Odstavte z plameňa a prekryte alobalom. - Nechajte vychladnúť. Do studenej zmesi pridajte maslo izbovej teploty. Nakoniec pridajte rum a vymiešajte hladký krém.
Leave a Reply