Lesklá či matná strana alobalu? Zistite, aký je ich skutočný účel!

Viete ako správne používať alobal? Toto vie len málokto…

Alobal používame pri pečení, na uskladnenie zvyškov jedla a veľa ľudí ho používa pri upratovaní domácnosti. Jeho hlavnou charakteristikou je, že je z jednej strany matný a z druhej lesklý.

Rozmýšľali ste niekedy nad tým, ktorá strana fólie je „správna“ a ktorá urobí to, čo potrebujete najlepšie?

Lesklá a matná strana fólie má na svedomí výrobný proces, v poslednej fáze, kedy cez valček prechádzajú dve vrstvy fólie súčasne. Strana, ktorá prichádza do kontaktu s vysoko lešteným oceľovým valčekom, sa leskne, zatiaľ čo druhá zostáva matná.

Čo sa týka potravín a použitia v domácnosti, je úplne jedno, akým smerom fóliu otočíte.

Niektorí výrobcovia nepriľnavých hliníkových fólií však upozorňujú, že maximálna účinnosť sa dosiahne vtedy, keď sa jedlo položí na matnú stranu a zabalí sa ňou.

A akú stranu používate vy? Napíšte nám komentár…

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*