Stará, dobrá klasika: Bublanina s černicami. Jemná a plná ovocia si vás získa na prvé zahryznutie!

Ingrediencie:

  • 3 vajcia
  • 150 g cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • 100 ml oleja
  • 200 ml jogurtu
  • 250 g polohr.múky
  • 1 vrecko prášku do pečiva
  • 400 g lesného ovocia (napr. černice, ak máte radi iné, použite to)
  • štipka soli
  • práškový cukor na posypanie

Postup:

Ak máte radi jemné, ovocné koláče, ktoré naplnia váš dom lahodnou vôňou, potom je tento klasický recept tou správnou voľbou.

  1. V miske vyšľaháme vajcia, cukor a vanilkový cukor do peny. Pridajte olej a jogurt a pokračujte v miešaní, kým sa všetko dobre nespojí.
  2. V inej miske zmiešame múku, prášok do pečiva a soľ. Túto zmes postupne pridávajte do tekutej zmesi a miešajte, kým nevznikne hladké cesto.
  3. Cesto vylejeme do formy vystlanej papierom na pečenie. Ovocie rovnomerne rozložíme na vrch cesta. Počas pečenia sa ovocie mierne ponorí do koláča.
  4. Pečieme v predhriatej rúre na 180°C asi 30-35 minút, alebo kým špáradlo zapichnuté do stredu nevyjde čisté. Koláč necháme vychladnúť, potom ho posypeme práškovým cukrom a nakrájame na rezy.

Prajeme dobrú chuť a nezabudnite tento jednoduchý, ale výborný recept zdieľať aj so svojimi priateľmi.

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*