Ingrediencie:
- 3 vajcia
- 150 g cukru
- 1 vanilkový cukor
- 100 ml oleja
- 200 ml jogurtu
- 250 g polohr.múky
- 1 vrecko prášku do pečiva
- 400 g lesného ovocia (napr. černice, ak máte radi iné, použite to)
- štipka soli
- práškový cukor na posypanie
Postup:
Ak máte radi jemné, ovocné koláče, ktoré naplnia váš dom lahodnou vôňou, potom je tento klasický recept tou správnou voľbou.
- V miske vyšľaháme vajcia, cukor a vanilkový cukor do peny. Pridajte olej a jogurt a pokračujte v miešaní, kým sa všetko dobre nespojí.
- V inej miske zmiešame múku, prášok do pečiva a soľ. Túto zmes postupne pridávajte do tekutej zmesi a miešajte, kým nevznikne hladké cesto.
- Cesto vylejeme do formy vystlanej papierom na pečenie. Ovocie rovnomerne rozložíme na vrch cesta. Počas pečenia sa ovocie mierne ponorí do koláča.
- Pečieme v predhriatej rúre na 180°C asi 30-35 minút, alebo kým špáradlo zapichnuté do stredu nevyjde čisté. Koláč necháme vychladnúť, potom ho posypeme práškovým cukrom a nakrájame na rezy.
Prajeme dobrú chuť a nezabudnite tento jednoduchý, ale výborný recept zdieľať aj so svojimi priateľmi.
Leave a Reply