Chcete chutnú večeru, ktorú pripravíte za pár minút? Tento recept na krémové cestoviny s kuracím mäsom a špenátom je jednoduchý, rýchly a plný lahodných chutí. Ideálne pre zaneprázdnené dni!
Ingrediencie (na 2 porcie):
- 200 g cestovín (napr. penne alebo tagliatelle)
- 200 g kuracích pŕs (nakrájaných na kúsky)
- 100 g čerstvého špenátu
- 150 ml smotany na varenie
- 1 strúčik cesnaku (pretlačený)
- 2 PL olivového oleja
- 50 g strúhaného parmezánu
- Soľ a čierne korenie podľa chuti
- Štipka muškátového orieška (voliteľné)
Postup:
- Uvarte cestoviny: Vo veľkom hrnci s osolenou vodou uvarte cestoviny podľa návodu na obale. Po uvarení ich sceďte a odložte bokom.
- Pripravte kuracie mäso: Na panvici rozohrejte olivový olej. Pridajte nakrájané kuracie mäso, osoľte, okoreňte a restujte na strednom ohni, kým nebude mäso dozlatista a dobre prepečené (cca 5-7 minút).
- Pridajte špenát: Do panvice s mäsom pridajte čerstvý špenát a miešajte, kým listy nezvädnú (približne 2 minúty).
- Vytvorte omáčku: Znížte teplotu a do panvice pridajte smotanu na varenie a pretlačený cesnak. Všetko dôkladne premiešajte. Dochutíme muškátovým orieškom (voliteľné). Nechajte omáčku jemne prebublávať 2-3 minúty.
- Spojte chute: Do panvice pridajte uvarené cestoviny a polovicu parmezánu. Všetko dobre premiešajte, aby sa omáčka rovnomerne rozložila. Ak je omáčka príliš hustá, pridajte trochu vody z cestovín.
- Podávajte: Cestoviny servírujte na taniere, posypte zvyškom parmezánu a môžete podávať.
Leave a Reply