4 veci o jadrách vlašských orechov, vďaka ktorým ich každý deň zjete trochu.

Mnoho ľudí miluje vlašské orechy, ale nanešťastie dostávajú výraznú úlohu len vo vianočných bagetách. Keby sme však vedeli, aké je to zdravé, zjedli by sme z neho každý deň trochu.

Stimulujú funkciu mozgu

Jadro vlašského orecha je tvarom veľmi podobné ľudskému mozgu a nielenže sa naň podobá, ale má aj pozitívny vplyv na jeho fungovanie. Vďaka obsahu Omega 3 napomáha pri tvorbe nervových buniek.

Milujeme ich aj pre ich kalorický obsah

100 gramov vlašských orechov obsahuje 654 kalórií, čo je oveľa viac ako napríklad väčšina cestovinových jedál. Pre žalúdok je dosť ťažko stráviteľná, no jednou z jej pozitívnych vlastností je, že sa po nej dlho cítite sýti.

Odborníci odporúčajú jesť orechy na raňajky a obed, pretože vtedy ich žalúdok ešte stihne dobre stráviť.

Môžu pomôcť predchádzať kardiovaskulárnym ochoreniam

Odstraňujú usadený cholesterol zo stien ciev, upravujú krvný tlak, zabraňujú tvorbe krvných zrazenín. Jedzte ich surové alebo si pripravte macerát zo zelených vlašských orechov.

Možno použiť aj v starostlivosti o krásu

Olej z vlašských orechov omladzuje pokožku, ale je dobrý aj pre zdravie vlasov a nechtov. Robí pokožku jemnou, zdravou a žiarivou.

Treba však dávať veľký pozor, pokiaľ máte alergie. V takom prípade sa poraďte so svojím lekárom.

Zdieľajte príspevok aj so svojimi priateľmi.

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*