

Ingrediencie:
Na cesto:
- 250 g masla, nakrájaného na kúsky, pri izbovej teplote
- 4 polievkové lyžice mlieka
- 450 g polohr.múky, preosiatej
- 100 g kakaa
- 2 vajcia
- 2 žĺtky
- 200 g cukru
Plnka:
- 300 g cukru
- 10 bielkov
- 70 ml vody
Na čokoládovú polevu:
- 150 g čokolády na varenie
- 120 ml oleja
Postup:
- Na tento dezert zmiešajte múku, cukor, kakao, vajcia, mlieko a maslo a potom mieste všetky tieto ingrediencie, kým nezískate cesto.
- Prikryjeme ho fóliou a necháme hodinu odpočívať. Potom ho vyvaľkáme na pomúčenej doske a pomocou formy s priemerom 6 cm vykrajujeme kolieska.
- Uložíme ich na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme 10 minút v rúre vyhriatej na 200 stupňov.
- Krém si pripravíme tak, že bielky vyšľaháme so 150 g cukru do tuha. Mali by ste šľahať asi 20 minút. Druhú polovicu cukru rozvaríme s 25 ml vody na hustý sirup.
- Tento sirup postupne za stáleho šľahania pridávame k bielkom. Pomocou striekačky na pečivo naneste plnku na kolieska tromi ťahmi. Sušienky nechajte stuhnúť v chladničke.
- Potom roztopte čokoládu s olejom na miernom ohni. Koláčiky pokryjeme polevou. Pred podávaním ich uchovávajte v chladničke.
Dobrú chuť!
Leave a Reply