Oslaďte si poobedie týmito úžasnými, orechovými kockami!

Ingrediencie:

Na piškótový koláč:

  • 1 vajce
  • 150 g cukru
  • 150 ml mlieka
  • 100 ml oleja
  • 100 g mletých vlašských orechov
  • 1 hrnček polohr.múky
  • 1/2 prášku do pečiva

Sirup na sušienky:

  • 100 g cukru
  • 1 pohár vody
  • 1 vanilkový cukor

Na náplň:

  • 450 ml mlieka
  • 100 g cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • 6 lyžíc hl. múky
  • 125 g masla

Príprava:

  1. Na plnku: Mlieko, vanilkový cukor, cukor a múku zmiešame a privedieme do varu. Za stáleho miešania varíme, kým nezhustne, potom prikryjeme potravinovou fóliou a necháme vychladnúť. Maslo vyšľaháme a postupne pridávame plnku, pričom stále šľaháme.
  2. Na sirup: Zmiešajte všetky ingrediencie a varte do varu, potom varte ďalšie 2 minúty.
  3. Na piškótu: Vajíčko vyšľaháme s cukrom. Pridáme mlieko a olej, premiešame, potom pridáme múku, orechy a prášok do pečiva. Dobre premiešame, aby nezostali žiadne hrudky. Zmes vylejeme na plech s rozmermi 24×22 cm vystlaný papierom na pečenie.
  4. Pečieme pri 180°C asi 20-25 minút. Chladíme 10 minút, potom odstránime papier na pečenie a polejeme studenou polevou.
  5. Plnku nalejeme na kôrku a uhladíme. Ozdobíme strúhanou čokoládou.

Prajeme dobrú chuť a nezabudnite sa tento recept podeliť aj s ostatnými.

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*