
Čo sa týka sladkostí, často sa im ťažko odoláva a keď ich už začneme jesť, je ešte ťažšie prestať.
Dôsledky dobre poznáme: vysoká hladina cukru v krvi, obezita v dôsledku vysokého príjmu kalórií bez živín, mastná pleť a množstvo ďalších problémov, no existuje jedna sladkosť, ktorú odborníci často odporúčajú ako žiadúcu súčasť jedálnička.
Jedna zo žien, ktoré svojou krásou poznačili deväťdesiate roky a ktorá dodnes dominuje na módnych dráhach, raz napísala na svoj profil „Meaningful Beauty“ na sociálnej sieti X, že „kúsok tmavej čokolády je pre ňu každodenným pôžitkom“.
“Na konci obeda si vždy dám malý kúsok tmavej čokolády. Je to správa pre moje telo, že jedlo sa skončilo,” povedala Cindy pre “The Cut”.
Prečo by sme mali jesť tmavú čokoládu?
Vedecký výskum preukázal početné výhody konzumácie tohto dezertu, ktorý má vysoký obsah kakaa a poskytuje množstvo antioxidantov a minerálov, uvádza “Story.hr.”
Podľa lekárskej platformy „Healthline“ jedna 100-gramová tabuľka tmavej čokolády, ktorá má 70 – 85 % kakaa, obsahuje:
- 11 g vlákniny
- 66 % odporúčaného denného príjmu železa
- 57 % odporúčaného denného príjmu horčíka
- 196 % odporúčaného denného príjmu medi
- 85 % odporúčaného denného príjmu mangánu
- Je bohatá na draslík, fosfor, zinok a selén
Nezabúdajme však, že hovoríme o malom kúsku tejto sladkej pochúťky. 🙂
Leave a Reply