Jedine takto robím cesto na koláč: Je vláčne, nadýchané a plné chuti!

Olejová piškóta je jedným z najjednoduchších a najchutnejších dezertov, ktoré pripravíte za chvíľku. Vďaka oleju je koláč vláčny a jemný, čím je jeho chuť jedinečná.

Je tiež ideálnou voľbou, ak hľadáte recept, ktorý nevyžaduje veľa kuchárskeho umenia a výsledok určite zapôsobí na všetkých vašich hostí.

Ak si chcete pripraviť piškótu s použitím oleja, tu je osvedčený recept, ktorý vám umožní vychutnať si chuť tohto lahodného dezertu. Tento koláč je naozaj jednoduchý na prípravu a jeho chuť vás určite prekvapí.

Ingrediencie:

  • 250 g pšeničnej polohr.múky
  • 1/2 lyžičky prášku do pečiva
  • 200 g cukru
  • 1 lyžička vanilkového cukru
  • 3 vajcia
  • 1/2 šálky oleja (napríklad repkového)
  • 1/2 šálky mlieka
  • štipka soli
  • voliteľné: ovocie (napr. jablká, hrušky, bobuľové ovocie) alebo orechy

Príprava:

  1. Príprava ingrediencií: Začnite prípravou ingrediencií. Rúru predhrejeme na 180°C a plech s rozmermi 23×23 cm vymastíme maslom a vysypeme múkou. V miske zmiešame múku, prášok do pečiva, cukor a vanilkový cukor.
  2. Miešanie ingrediencií: V samostatnej miske rozšľaháme vajcia so štipkou soli. Potom pridajte olej a mlieko a dôkladne premiešajte do hladka. Zmiešame mokré a suché ingrediencie a miešame, kým nevznikne hladké cesto.
  3. Pridávanie ovocia: Kto chce, môže do cesta pridať ovocie. Jablká, hrušky alebo bobuľové ovocie nakrájajte na kúsky a lyžičkou alebo vareškou ich jemne vmiešajte do zmesi.  Ovocie nielen zvýrazní chuť, ale dodá koláču aj extra vláčnosť.
  4. Pečenie: Cesto vylejeme do pripravenej formy a povrch zarovnáme. Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme asi 40-45 minút. Koláč môžete skontrolovať tak, že doň zapichnete špajdľu – ak vyjde suchá, koláč je hotový.
  5. Vychladnutie: Po upečení vyberieme koláč z rúry a necháme chvíľu vychladnúť. Až po vychladnutí ho môžete nakrájať a podávať.

Tento koláč je skutočnou klasikou, ktorú je možné upraviť podľa vlastných preferencií. Pridanie ovocia je skvelým spestrením chuti a samotný spôsob prípravy robí koláč veľmi vláčnym  a jemným.

Dôležité je, že jeho príprava trvá len chvíľu a efekt je naozaj chutný.

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*