
Torta Esterházy je skutočným kráľovským dezertom, ktorý si získa srdce každého milovníka sladkého. Jej jemná chuť a elegantný vzhľad z nej robia ozdobu každého sviatočného stola.

Potrebné ingrediencie:
- 8 bielkov
- 200 g cukru
- Vanilkový cukor
- 100 g mletých mandlí
- 100 g pražených mletých lieskových orieškov
- Škrob 20g
Plnka:
- 8 žĺtkov
- 150 g cukru
- Lyžica vanilkovej arómy
- Škrob 60g
- 500 ml mlieka
- 200 g masla
Džemová poleva:
- 2 polievkové lyžice marhuľového džemu
- 1 rumový cukor
Čokoládová poleva:
- 100 g bielej čokolády
- 3 lyžice sladkej smotany
- 50 g čokolády na varenie
- 1 polievková lyžica oleja

Postup prípravy:
Prajeme dobrú chuť! Rozhodne zdieľajte aj so svojimi priateľmi. Pripravte si túto dobrotu na sviatky.
Leave a Reply