
Tieto domáce slimáčiky sú na okrajoch krásne chrumkavé, vnútri mäkkučké a sladké vďaka šťavnatým hrozienkam. A najlepšie na tom? Bez kvasníc a dlhého kysnutia!

Ingrediencie:
- 2 žĺtky
- 30 g kukuričného škrobu
- 600 ml mlieka
- 100 g cukru
- 1 vrecko vanilkového cukru
- 30 g masla
- 150 g hrozienok
- 500 g lístkového cesta
Recept na slimáky s hrozienkami a domácim krémom:
- Na výrobu týchto slimákov najskôr namočte hrozienka do vody. Do hrnca pridajte vaječné žĺtky, cukor a kukuričný škrob.
- Prilejeme mlieko a vyšľaháme mixérom. Pridajte vanilkový cukor a maslo a miešajte, aby sa spojili. Krém odstavíme.
- Lístkové cesto rozvaľkáme valčekom na pracovnej ploche. Natrieme to navrch krémom, ktorý sme si pripravili a posypeme hrozienkami.
- Cesto rozvaľkáme a potom nakrájame na menšie plátky. Plech vystelieme papierom na pečenie a poukladáme naň rolky. Potrieme ich bielkom.
- Pečieme v rúre vyhriatej na 180 stupňov asi 25-30 minút.
Leave a Reply