Slimáky s hrozienkami a domácou smotanou sú na okrajoch chrumkavé, hrozienka im dodávajú sladkosť a sú bez kvasníc.

Tieto domáce slimáčiky sú na okrajoch krásne chrumkavé, vnútri mäkkučké a sladké vďaka šťavnatým hrozienkam. A najlepšie na tom? Bez kvasníc a dlhého kysnutia!


Ingrediencie:

  • 2 žĺtky
  • 30 g kukuričného škrobu
  • 600 ml mlieka
  • 100 g cukru
  • 1 vrecko vanilkového cukru
  • 30 g masla
  • 150 g hrozienok
  • 500 g lístkového cesta

Recept na slimáky s hrozienkami a domácim krémom:

  1. Na výrobu týchto slimákov najskôr namočte hrozienka do vody. Do hrnca pridajte vaječné žĺtky, cukor a kukuričný škrob.
  2. Prilejeme mlieko a vyšľaháme mixérom. Pridajte vanilkový cukor a maslo a miešajte, aby sa spojili. Krém odstavíme.
  3. Lístkové cesto rozvaľkáme valčekom na pracovnej ploche. Natrieme to navrch krémom, ktorý sme si pripravili a posypeme hrozienkami.
  4. Cesto rozvaľkáme a potom nakrájame na menšie plátky. Plech vystelieme papierom na pečenie a poukladáme naň rolky. Potrieme ich bielkom.
  5. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 stupňov asi 25-30 minút.

Prajeme dobrú chuť a nezabudnite recept zdieľať 🙂

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*