Tento ovocný koláč je jednoduchý na prípravu, veľmi krémový a šťavnatý.


Ingrediencie:
Na krém:

  • 2 žĺtky
  • 50 g cukru
  • 30 g kukuričného škrobu
  • 1 lyžička vanilkového extraktu
  • 240 ml mlieka

Na piškótu:

  • 150 g cukru
  • 150 g masla
  • 3 vajcia
  • 200 g polohr.múky
  • 1 prášok do pečiva
  • 100 g sušeného ovocia
  • 1 lyžička vanilkového extraktu

Postup:

Vždy starostlivo odmerajte ingrediencie. Dbajte na dátum spotreby jedla, aby sa koláč dokonale vydaril. Vždy si vopred pripravte plech na pečenie.

Počas pečenia neotvárajte dvierka rúry, aby pečivo nekleslo. Vždy pridajte trochu soli, pretože soľ zlepšuje chuť dezertov. Dávajte pozor, aby sa koláč nepripálil, čas pečenia je vždy približný, pečte v pomere k vašej rúre.

  1. Na prípravu tohto koláča zmiešajte v miske dva žĺtky s cukrom a vanilkovým extraktom a potom dobre premiešajte drôtenou metličkou.
  2. Potom pridajte mlieko a pokračujte v miešaní. Do zmesi pridajte kukuričný škrob a dobre premiešajte. Zmes preložíme do hrnca a za stáleho miešania zahrievame na strednom ohni.
  3. Odstráňte z tepla a presuňte do misky. Zakryte plastovým obalom a odložte.
  4. Potom začnite robiť piškótu tak, že do misky dáte 150 g masla. Pridajte cukor a šľahajte mixérom 3-4 minúty. Pridajte vajcia a šľahajte mixérom ďalšiu minútu.
  5. Potom pridajte múku a premiešajte. Pridajte vanilkový extrakt a šľahajte 20 sekúnd mixérom. Na konci premiešajte vareškou. Polovicu zmesi preložíme do misky a pridáme sušené ovocie, potom premiešame a druhú necháme bez ovocia.
  6. Pripravíme si plech s rozmermi 20 x 20 cm a vystelieme ho papierom na pečenie. Na dno formy rozotrieme piškótovú zmes so sušeným ovocím. Pečieme v rúre vyhriatej na 170 stupňov 10 minút.
  7. Potom pomocou cukrárskeho vrecka natrieme krém na piškótu. Na krém položíme druhú polovicu cesta bez ovocia. Opäť pečieme pri teplote 170 stupňov asi 25-30 minút.
  8. Po vychladnutí koláč vyberte z formy na pracovnú dosku. Posypte práškovým cukrom a vychutnajte si ho.

Zdieľajte tento recept aj so svojimi známymi :).

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*