Čokoládová markíza s kávou sa stane vaším obľúbeným dezertom!

Ingrediencie:

  • 500 ml sladkej smotany na šľahanie
  • 200 g kondenzovaného mlieka
  • 40 ml silnej čiernej kávy (uvarenej)
  • 4 čajové lyžičky instantnej kávy
  • 8 okrúhlych čokoládových sušienok
  • piškóty dlhé (1 balenie)
  • Trochu viac kávy na namáčanie piškót
  • kakaový prášok
  • Kávové zrná na ozdobu

Príprava:

Táto čokoládová markíza je skutočným potešením pre milovníkov bohatých a plných chutí. Kombinácia jemnej, krémovej náplne, máčaných piškót a decentnej kávy vytvára dezert, ktorý je rovnako efektný a lahodný.

Príprava je jednoduchá, netreba piecť a výsledkom je koláč, ktorý vyzerá ako z cukrárne. Je ideálny na podávanie hosťom alebo ako záver rodinného obeda.

  1. Vo veľkej mise vyšľaháme sladkú smotanu. V inej miske zmiešajte kondenzované mlieko, instantnú kávu a uvarenú kávu. Miešajte, kým sa instantná káva úplne nerozpustí.
  2. Túto kávovú zmes spojte so šľahačkou a stierkou jemne premiešajte, kým nezískate hladkú plnku.
  3. Pripravte si okrúhlu formu s priemerom 25 cm (najlepšie s okrajom bez dna alebo klasickú formu prikryte priehľadnou fóliou pre jednoduchšie vyberanie).
  4. Piškóty krátko namočené v studenej káve poukladajte zvislo pozdĺž okraja formy – vedľa seba do kruhu (ako plot). Na dno formy dáme vrstvu plnky.
  5. Na plnku poukladajte rad čokoládových sušienok, potom ďalšiu vrstvu plnky a potom vrstvu piškót. Prikryjeme fóliou a necháme v chladničke aspoň 4 hodiny, ideálne cez noc, aby pekne stuhlo.
  6. Pri podávaní koláč opatrne otočte na podnos hore dnom. Zvyšok plnky dáme do zdobiacej striekačky a ozdobíme vrch dezertu. Posypeme kakaom a ozdobíme kávovými zrnkami.

Zdieľajte aj so svojimi priateľmi.

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*