
Ingrediencie:
- 500 ml sladkej smotany na šľahanie
- 200 g kondenzovaného mlieka
- 40 ml silnej čiernej kávy (uvarenej)
- 4 čajové lyžičky instantnej kávy
- 8 okrúhlych čokoládových sušienok
- piškóty dlhé (1 balenie)
- Trochu viac kávy na namáčanie piškót
- kakaový prášok
- Kávové zrná na ozdobu
Príprava:
Táto čokoládová markíza je skutočným potešením pre milovníkov bohatých a plných chutí. Kombinácia jemnej, krémovej náplne, máčaných piškót a decentnej kávy vytvára dezert, ktorý je rovnako efektný a lahodný.
Príprava je jednoduchá, netreba piecť a výsledkom je koláč, ktorý vyzerá ako z cukrárne. Je ideálny na podávanie hosťom alebo ako záver rodinného obeda.
- Vo veľkej mise vyšľaháme sladkú smotanu. V inej miske zmiešajte kondenzované mlieko, instantnú kávu a uvarenú kávu. Miešajte, kým sa instantná káva úplne nerozpustí.
- Túto kávovú zmes spojte so šľahačkou a stierkou jemne premiešajte, kým nezískate hladkú plnku.
- Pripravte si okrúhlu formu s priemerom 25 cm (najlepšie s okrajom bez dna alebo klasickú formu prikryte priehľadnou fóliou pre jednoduchšie vyberanie).
- Piškóty krátko namočené v studenej káve poukladajte zvislo pozdĺž okraja formy – vedľa seba do kruhu (ako plot). Na dno formy dáme vrstvu plnky.
- Na plnku poukladajte rad čokoládových sušienok, potom ďalšiu vrstvu plnky a potom vrstvu piškót. Prikryjeme fóliou a necháme v chladničke aspoň 4 hodiny, ideálne cez noc, aby pekne stuhlo.
- Pri podávaní koláč opatrne otočte na podnos hore dnom. Zvyšok plnky dáme do zdobiacej striekačky a ozdobíme vrch dezertu. Posypeme kakaom a ozdobíme kávovými zrnkami.
Leave a Reply