

Ingrediencie:
- 160 g kokosových vločiek
- 3 polievkové lyžice cukru
- 300 ml mlieka
- 2 lyžice rozpusteného masla
- 20 g mandlí
- 2 lyžice lieskovoorieškového krému
- 120 g mliečnej čokolády
- 20 ml rastlinného oleja
- 50 g arašidov
Príprava:
Kombinácia kokosu, smotanovej čokolády a chrumkavých arašidov vytvára dokonalý snack pre milovníkov sladkých pôžitkov. Tieto guľôčky sú nenáročné na prípravu a ich neodolateľná textúra a bohatá chuť si získa každého, kto ich vyskúša.
Tip:
Pre extra chrumkavosť zľahka opražte kokosové lupienky a arašidy pred ich pridaním do receptu – zvýrazní to ich chuť a textúru.
- Na panvici zmiešame mlieko, cukor a maslo. Dajte na stredný oheň a miešajte, kým sa cukor a maslo neroztopia. Pridajte kokosové lupienky a miešajte, kým zmes nebude hustá a kompaktná. Necháme vychladnúť.
- Vezmite trochu zmesi, vytvarujte z nej guľu a do stredu vložte mandľu. Opakujte, kým nespotrebujete všetku zmes. Guličky necháme v chladničke 30 minút stuhnúť.
- Nad parou alebo v mikrovlnnej rúre roztopíme mliečnu čokoládu, pridáme rastlinný olej a dobre premiešame. Každú guľôčku namočte do rozpustenej čokolády a potom posypte nasekanými arašidmi. Uložíme ich na papier na pečenie a necháme v chladničke, kým glazúra nestuhne.
Leave a Reply