Táto jarná čučoriedková torta vyzerá ako z výkladu cukrárne, ale je jednoduchá na prípravu doma.


Ingrediencie:

  • 4 vajcia
  • Štipka soli
  • 1 vrecko vanilkového cukru
  • 160 g cukru
  • 45 ml rastlinného oleja
  • 200 g čučoriedok
  • 170 g polohr.múky
  • pol vrecka prášku do pečiva

Na náplň:

  • 1 vajce
  • 100 g cukru
  • Zahusťovadlo 15 g
  • 150 g čučoriedok
  • 300 g smotanového syra
  • 60 g práškového cukru
  • 400 g sladkej smotany

Na polevu

  • 1 lyžica čučoriedok (ako pyré)
  • 10 g práškového cukru
  • 50 g vody
  • Niekoľko kvapiek čerstvo vylisovanej citrónovej šťavy

Príprava:

Je skutočným osviežením medzi dezertmi – ľahký korpus, bohatá náplň a voňavé čučoriedky, ktoré dodávajú prirodzenú ovocnú nôtu. Skvele sa hodí k jarným a letným prázdninám a s použitím iných bobúľ ho ľahko prispôsobíte ročnému obdobiu.

Tip:
Pre väčší efekt ozdobte tortu tesne pred podávaním čerstvými čučoriedkami, lístkami mäty a trochou citrónovej kôry.

  1. Korpus: Vajcia vyšľaháme s cukrom a vanilkovým cukrom do peny. Pridáme olej a potom preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva. Nakoniec jemne vmiešame čučoriedky. Vylejeme na tortový plech a pečieme pri 180°C asi 20 minút. Keď je korpus hotový, rozrežte ho na dva kusy, aby ste vytvorili 2 kruhy.
  2. Plnka: Vajíčko vyšľaháme s cukrom a zahusťovadlom, pridáme čučoriedky a krátko povaríme do zhustnutia. Ochlaďte sa. Smotanový syr vyšľaháme s práškovým cukrom, potom pridáme vychladnutú ovocnú zmes a nakoniec vyšľahanú sladkú smotanu. Všetko spojíme do ľahkého a vzdušného krému.
  3. Poleva: Všetky suroviny zmiešame a krátko povaríme, kým nezhustne. Pred použitím vychlaďte.
  4. Skladanie: Korpus – poleva – polovica plnky – korpus – zvyšok plnky. Dobre vychladnúť, ideálne cez noc.

Zdieľajte aj so svojimi priateľmi. 🙂

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*