Tradičný jablčník ako od babičky: So šťavnatou plnkou, chrumkavou posýpkou a vôňou škorice!

Vôňa jablkovej štrúdle, chuť detstva a chrumkavý posyp ako od starej mamy. Tento recept je jednoduchý, úžasne voňavý a zakaždým mizne zo stola ako prvý!

📝 Ingrediencie:

Cesto:

  • 300 g polohrubej múky

  • 150 g masla

  • 1 PL práškového cukru

  • 1 vajce

  • 1 ČL prášku do pečiva

  • štipka soli

  • 2 – 3 PL studenej vody

Plnka:

  • 1 kg nastrúhaných jabĺk

  • 2 PL cukru (alebo podľa chuti)

  • 1 ČL škorice

  • 1 balíček vanilkového cukru

  • 1 PL strúhanky

Posyp:

  • 3 PL detskej krupice

  • 1 PL práškového cukru

  • 1 PL masla (roztopeného)

👩‍🍳 Postup:

  1. Zo surovín vypracujte hladké cesto, rozdeľte na dve časti a jednu vyvaľkajte na plech vystlaný papierom na pečenie. Na cesto nasypte strúhanku, navrstvite nastrúhané a dochutené jablká.

  2. Prikryte druhým plátom cesta. Posypte zmesou z krupice, cukru a roztopeného masla.

  3. Pečte pri 180 °C asi 35–40 minút dozlatista.

Uložte si recept a podeľte sa s kamarátkami – takéto koláče spájajú generácie! 👩‍🍳💛

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*