Chrumkavé orechovo-jablkové taštičky so škoricou a medom.

Ingrediencie:

Na plnku:

  • 3 veľké jablká, nakrájané na malé kocky

  • 2 polievkové lyžice medu

  • 1 čajová lyžička mletej škorice

  • 1/2 čajovej lyžičky muškátového orieška

  • 1 šálka nasekaných lieskových orechov (alebo vlašských orechov)

Na cesto:

  • 220 g masla (izbovej teploty)

  • 1/2 šálky kryštálového cukru

  • 1 vajce

  • 1/4 šálky hustého bieleho jogurtu

  • 3 a 1/2 šálky hladkej múky

  • 1 čajová lyžička prášku do pečiva

  • štipka soli

  • 1 balíček vanilkového cukru

Postup:

  1. Príprava plnky: V menšom hrnci zmiešaj jablká, med, škoricu a muškátový oriešok. Var na miernom ohni asi 10 minút, kým jablká nezmäknú a tekutina sa trochu neodparí. Nakoniec primiešaj orechy a nechaj vychladnúť.

  2. Príprava cesta: Maslo vyšľahaj s cukrom a vanilkovým cukrom do hladka. Pridaj vajce a jogurt a dobre premiešaj. Múku zmiešanú s práškom do pečiva a soľou postupne pridávaj a vypracuj hladké, jemné cesto.

  3. Tvarovanie taštičiek: Cesto rozvaľkaj na hrúbku asi 3-4 mm. Pomocou pohára alebo formičky vykrájaj kruhy. Na každý kruh daj lyžicu plnky, zlož na polovicu a okraje pevne pritlač vidličkou.

  4. Pečenie: Taštičky poukladaj na plech vystlaný papierom na pečenie. Peč v rúre predhriatej na 180 °C asi 15-20 minút do zlato-hneda.

  5. Dokončenie: Po vychladnutí môžeš posypať práškovým cukrom alebo potrieť medom.

Prajeme dobrú  chuť a nezabudnite sa o recept podeliť aj so svojimi priateľmi.

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*