
Ingrediencie:
Na plnku:
-
3 veľké jablká, nakrájané na malé kocky
-
2 polievkové lyžice medu
-
1 čajová lyžička mletej škorice
-
1/2 čajovej lyžičky muškátového orieška
-
1 šálka nasekaných lieskových orechov (alebo vlašských orechov)
Na cesto:
-
220 g masla (izbovej teploty)
-
1/2 šálky kryštálového cukru
-
1 vajce
-
1/4 šálky hustého bieleho jogurtu
-
3 a 1/2 šálky hladkej múky
-
1 čajová lyžička prášku do pečiva
-
štipka soli
-
1 balíček vanilkového cukru
Postup:
-
Príprava plnky: V menšom hrnci zmiešaj jablká, med, škoricu a muškátový oriešok. Var na miernom ohni asi 10 minút, kým jablká nezmäknú a tekutina sa trochu neodparí. Nakoniec primiešaj orechy a nechaj vychladnúť.
-
Príprava cesta: Maslo vyšľahaj s cukrom a vanilkovým cukrom do hladka. Pridaj vajce a jogurt a dobre premiešaj. Múku zmiešanú s práškom do pečiva a soľou postupne pridávaj a vypracuj hladké, jemné cesto.
-
Tvarovanie taštičiek: Cesto rozvaľkaj na hrúbku asi 3-4 mm. Pomocou pohára alebo formičky vykrájaj kruhy. Na každý kruh daj lyžicu plnky, zlož na polovicu a okraje pevne pritlač vidličkou.
-
Pečenie: Taštičky poukladaj na plech vystlaný papierom na pečenie. Peč v rúre predhriatej na 180 °C asi 15-20 minút do zlato-hneda.
-
Dokončenie: Po vychladnutí môžeš posypať práškovým cukrom alebo potrieť medom.
Prajeme dobrú chuť a nezabudnite sa o recept podeliť aj so svojimi priateľmi.
Leave a Reply