Tieto domáce kaiserky s nutellou: Neodoláte im!


Ingrediencie:
Na cesto:

  • 2 vajcia
  • 4 lyžice cukru
  • 1 lyžička soli
  • 300 ml mlieka (vlažné)
  • 1 vrecúško suchého droždia
  • 550 g múky (typ 400)
  • 70 ml oleja

Na plnenie a poťahovanie:

  • Nutella
  • 1 vajce (na obaľovanie)
  • Sezamové semienka (voliteľné, na posypanie)


Príprava:

Tieto sladké kaiserky s Nutellou sú skvelou kombináciou domácej jednoduchosti a neodolateľnej chuti. Urobte ich raz a stanú sa pravidelným hosťom na vašom stole – pretože keď zavoňajú z rúry, každý si automaticky sadne k stolu.

Tip: Ak máte radi extra chuť, môžete do cesta pridať trochu nastrúhanej citrónovej kôry alebo vanilkového cukru. Sú výborné aj na druhý deň.

  1. Vajcia vyšľaháme s cukrom a soľou. Pridáme vlažné mlieko a droždie, premiešame a necháme 5–10 minút vykysnúť kvások.
  2. Postupne pridávame múku a olej, potom vymiesime mäkké, elastické cesto. Prikryjeme a necháme kysnúť asi 45 minút. Keď cesto vykysne, rozdeľte ho na rovnaké guľky (približne 20 kusov).
  3. Každú guľku oddelíme, do stredu dáme lyžičku nutely a vytvarujeme guľu – okraje dobre uzavrieme, aby plnka nevytiekla. Poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Prikryjeme a necháme ešte 15 minút odpočívať.
  4. Potrieme rozšľahaným vajíčkom a podľa chuti posypeme sezamom. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180°C asi 25 minút, do zlatista.

Prajeme dobrú chuť :).

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*