Tento šťavnatý tvarohový koláčik si zamilujete už po prvom súste: Z pár bežných surovín, bez váženia a za pár minút!

Budeme potrebovať:

  • 5 ks žĺtka
  • 1 hrnček (250 ml) kr. cukru
  • 1 hrnček oleja
  • 1 hrnček mlieka
  • 2 hrnčeky polohrubej múky
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 1 balíček prášku do pečiva
  • štipka soli

Na náplň:

  • 800 g tvarohu
  • 250 g kr. cukru
  • 2 balíčky vanilkového cukru
  • 1 citrón – použijeme kôru
  • 1 balíček vanilkového pudingu
  • sneh z 5 bielkov

Postup:

  1. Všetky “suché” suroviny zmiešame v miske. V druhej miske vymiešame žĺtky s cukrom do peny, pridáme mlieko a olej a nakoniec aj zmiešané “suché” suroviny. Spojíme a polovicu cesta nalejeme na plech (30 x 40 cm), ktorý sme vymazali tukom a vypypali hrubou múkou.
  2. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov. Kým sa pečie jedna polovica cesta, pripravíme si plnku. Bielka vyšľaháme do tuhého snehu.
  3. V druhej miske vymiešame všetky ostatné suroviny a jemne vareškou primiešame vyšľahaný sneh. Keď máme pripravenú plnku, cesto z rúry vyberieme opatrne navrstvíme plnku a vylejeme aj druhú polovicu cesta.
  4. Pečieme ďalších 30 minút a kontrolujeme špáradlom. Upečený koláč vyberieme, necháme vychladnúť v plechu a pred podávaním vrch posypeme práškovým cukrom.

Prajeme dobrú chuť!

 

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*