
Budeme potrebovať:
- 5 ks žĺtka
- 1 hrnček (250 ml) kr. cukru
- 1 hrnček oleja
- 1 hrnček mlieka
- 2 hrnčeky polohrubej múky
- 1 balíček vanilkového cukru
- 1 balíček prášku do pečiva
- štipka soli
Na náplň:
- 800 g tvarohu
- 250 g kr. cukru
- 2 balíčky vanilkového cukru
- 1 citrón – použijeme kôru
- 1 balíček vanilkového pudingu
- sneh z 5 bielkov
Postup:
- Všetky “suché” suroviny zmiešame v miske. V druhej miske vymiešame žĺtky s cukrom do peny, pridáme mlieko a olej a nakoniec aj zmiešané “suché” suroviny. Spojíme a polovicu cesta nalejeme na plech (30 x 40 cm), ktorý sme vymazali tukom a vypypali hrubou múkou.
- Pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov. Kým sa pečie jedna polovica cesta, pripravíme si plnku. Bielka vyšľaháme do tuhého snehu.
- V druhej miske vymiešame všetky ostatné suroviny a jemne vareškou primiešame vyšľahaný sneh. Keď máme pripravenú plnku, cesto z rúry vyberieme opatrne navrstvíme plnku a vylejeme aj druhú polovicu cesta.
- Pečieme ďalších 30 minút a kontrolujeme špáradlom. Upečený koláč vyberieme, necháme vychladnúť v plechu a pred podávaním vrch posypeme práškovým cukrom.
Prajeme dobrú chuť!
Leave a Reply