Najlepší letný makový koláč: Je taký šťavnatý a krémový, že sa rozplýva v ústach!

Nepotrebujete mixér ani zložité ingrediencie – všetko, čo potrebujete, už pravdepodobne máte doma. Tento koláč je dokonalou rovnováhou medzi tradičnou a modernou chuťou.

Šťavnatý a jemný makový koláč je ideálny na všetky príležitosti – od rannej kávy až po rodinný obed. Mak mu dodáva špeciálnu textúru a nezabudnuteľnú vôňu, pričom sa pripravuje rýchlo a jednoducho, bez zložitých krokov.

Ingrediencie:

  • 3 vajcia (izbovej teploty)
  • 170 g cukru
  • vanilkový cukor
  • 120 ml mlieka
  • 120 ml oleja
  • 1 vrecúško prášku do pečiva
  • 200 g mletého maku
  • 150 g polohr.múky

Na náplň:

  • 600 g jogurtu s 3,5 % tuku
  • 200 g smotanového syra
  • 3 vajcia
  • 2 vrecúška vanilkového pudingového prášku
  • vanilkový cukor
  • 160 g cukru

Príprava:

  1. V jednej miske mixérom dobre vymiešame jogurt, smotanový syr, vanilkový a obyčajný cukor, vajcia a 2 vrecúška vanilkového pudingu. (plniaca zmes)
  2. Do inej misky nalejte vajcia, bežný a vanilkový cukor a tiež premiešajte mixérom. Medzitým pridáme mlieko, olej, múku, prášok do pečiva a mletý mak.
  3. Keď sa zmes s makom spojí, rovnomerne ju vylejeme do formy/podnosu, ktorý sme predtým vymastili maslom alebo prikryli papierom na pečenie. Vložíme do rúry piecť na cca 12 minút pri 180 stupňoch.
  4. Keď je piškóta upečená, prikryjeme ju predtým urobenou jogurtovou plnkou, potom koláč vložíme opäť do rúry na 180 stupňov, ale tentokrát necháme piecť 35-40 minút.
  5. Keď je hotový, vyberte ho z rúry a poprášte práškovým cukrom, potom ho môžete nakrájať na plátky a podávať.

Dobrú chuť a nezabudnite recept zdieľať aj so svojimi priateľmi.

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*