
Nepotrebujete mixér ani zložité ingrediencie – všetko, čo potrebujete, už pravdepodobne máte doma. Tento koláč je dokonalou rovnováhou medzi tradičnou a modernou chuťou.
Šťavnatý a jemný makový koláč je ideálny na všetky príležitosti – od rannej kávy až po rodinný obed. Mak mu dodáva špeciálnu textúru a nezabudnuteľnú vôňu, pričom sa pripravuje rýchlo a jednoducho, bez zložitých krokov.
Ingrediencie:
- 3 vajcia (izbovej teploty)
- 170 g cukru
- vanilkový cukor
- 120 ml mlieka
- 120 ml oleja
- 1 vrecúško prášku do pečiva
- 200 g mletého maku
- 150 g polohr.múky
Na náplň:
- 600 g jogurtu s 3,5 % tuku
- 200 g smotanového syra
- 3 vajcia
- 2 vrecúška vanilkového pudingového prášku
- vanilkový cukor
- 160 g cukru
Príprava:
- V jednej miske mixérom dobre vymiešame jogurt, smotanový syr, vanilkový a obyčajný cukor, vajcia a 2 vrecúška vanilkového pudingu. (plniaca zmes)
- Do inej misky nalejte vajcia, bežný a vanilkový cukor a tiež premiešajte mixérom. Medzitým pridáme mlieko, olej, múku, prášok do pečiva a mletý mak.
- Keď sa zmes s makom spojí, rovnomerne ju vylejeme do formy/podnosu, ktorý sme predtým vymastili maslom alebo prikryli papierom na pečenie. Vložíme do rúry piecť na cca 12 minút pri 180 stupňoch.
- Keď je piškóta upečená, prikryjeme ju predtým urobenou jogurtovou plnkou, potom koláč vložíme opäť do rúry na 180 stupňov, ale tentokrát necháme piecť 35-40 minút.
- Keď je hotový, vyberte ho z rúry a poprášte práškovým cukrom, potom ho môžete nakrájať na plátky a podávať.
Dobrú chuť a nezabudnite recept zdieľať aj so svojimi priateľmi.
Leave a Reply