Určite ste si už sami pripravovali hranolky aj doma. Divili ste sa, prečo nie sú také ako z reštaurácie? Prezradíme vám ich tajný trik. Potrebujete ingredienciu, ktorú má doma každý z nás …
Odborníci z portálu o jedle Greatist.com tvrdí, že tajnou prísadou je kukuričný škrob. Ten napomáha absorpcii vlhkosti zo zemiakov a postará sa o to, že budú chrumkavejšie.
Postup prípravy:
1. Vyberte si staré zemiaky. Obsahujú viac škrobu.
2. Nakrájajte ich na polcentimetrové pásky. To je ideálna šírka na vyprážanie.
3. Osušte ich.
4. Každú hranolku posypte kukuričným škrobom a olejom.
5. Rozložte hranolčeky na plech a uistite sa, že sa neprekrývajú.
6. Pečte ich na 230 stupňov Celzia 20 až 25 minút.
7. Po vybratí z rúry ich posypte morskou soľou.
Pokračovanie >
Leave a Reply