Od svojej babičky som sa naučila tieto úžasné triky, ktoré by mal poznať naozaj každý!

Prinášame vám zbierku tipov, trikov a vylepšení, ktoré po celé roky zbierali ženy v domácnosti. Na mnohé z nich sa už skoro zabudlo.

To by však bola veľká škoda, v kuchyni vám môžu uľahčiť prácu a ušetriť peniaze.

1) Aby bola praženica nadýchanejšia, rozmiešajte vajcia so studenou vodou. Na jednu šálku vajec pridajte 2 lyžice studenej vody.

2) Namiesto kvasníc pridajte do cesta trochu brandy.

3) Ak chcete z bielku vyšľahať najlepší sneh, musia byť poriadne vychladené. Nezabudnite pridať počas šľahania niekoľko kvapiek citrónovej šťavy. So žĺtkami je to presne naopak. Mali by byť v izbovej teplote a vždy ich šľahajte s cukrom.

4) Ak chcete piecť, alebo smažiť mäso tak, aby bolo zlatisté, potrite ho pred prípravou trochu medom.

5) Cibuľa stratí horkosť a bude oveľa chutnejšia, keď ju po nakrájaní dáte do sitka a prepláchnete vriacou vodou.

6) Pečené mäso bude oveľa mäkkšie a lahodnejšie, keď ho pred  prípravou posypete cukrom.

7) Ak nechcete, aby zemiaky v šupke praskli, do vody, v ktorej ich varíte pridajte trochu octa.

8) Ak nechcete, aby počas varenia vajcia praskli,  pred vložením do vody ich nachvíľu namočte do studenej vody.

Pokračovanie článku na druhej strane >

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*