Od svojej babičky som sa naučila tieto úžasné triky, ktoré by mal poznať naozaj každý!

9) Mlieko sa vám nepripáli, ak najskôr hrniec opláchnete studenou vodou a varíte na strednom plameni.

10) Zelenina vo vývare bude chutnejšia, ak ju očistíte a tesne pred pridaním do vývaru prepláchnete v studenej vode.

11) Ak varíte mrkvu, najlepšiu chuť bude mať vtedy, keď ju varíte 5-10 minút na silnom plameni a solíte až na konci varenia.

12) Ak nechcete, aby vám soľ zvlhla a stvrdla, prihoďte do dózy pár zrniek ryže.

13) Povädnutá vňaťka alebo kôpor budú opäť  ako čerstvo odtrhnuté,  ak ich namočíte do studenej vody s trochou octa.

14) Pre fantastickú bábovku – formu na pečenie vymastite a vysypte strúhaným kokosom alebo orechmi. Bábovka bude mať krásnu vôňu a taktiež sa bude jednoduhšie vyberať z formy.

15) Aby sa vám smotanová omáčka nezrazila a nevytvorili sa v nej hrudky, pridajte do nej trochu prášku do pečiva.

16) Aby sa na vrchu omáčky nevytvoril povlak, napichnite kúsok masla na vidličku a prechádzajte po povrchu omáčky alebo pudingu.

17) Koláče z treného cesta budú oveľa nadýchanejšie, keď do cesta pridáte pár kvapiek octu.

18) Ak nemáte doma orechy, orechovú chuť v koláči môžete dosiahnúť aj bez nich. Stačí, ak krátko na masle osmažíte strúhanku a pridáte do cesta.

19) Aby ste získali perfektne vyšľahanú šľahačku, ktorá perfektne drží tvar, pridajte do nej počas šľahania  vaječný bielok.