Cesto na tieto buchty je trochu mastnejšie, ale práve to ho robí takým trvanlivým a mäkkým.
Potrebujeme:
4 žĺtky
60 g krupicového cukru
250 ml plnotučného mlieka
200 ml oleja
1 balenie sušeného droždia
500 g polohrubej múky
štipka soli
Slivkový lekvár na plnenie
Takto sa to podarí:
1. Do misy dáme žĺtky a cukor a vymiešame ich do svetlej peny.
2. Pridáme mlieko, olej, droždie, múku a soľ. Vypracujeme hladké cesto.
3. Prikryjeme a necháme kysnúť aj dve hodiny, pokojne aj cez noc.
4. Z hotového cesta tvarujeme buchty, ktoré plníme lekvárom. Nemusíme ich dávať ani na vymastený plech, ani ich ničím natierať.
5. Dáme ich rovno do rúry na 180 stupňov. Pečieme asi 45 minút.
Leave a Reply