Nekysnuté makové rohlíky, ktoré sa vždy podaria – neuveriteľne rýchla príprava!

POTREBNÉ PRÍSADY

Na cesto:

  • 50dkg hladkej múky
  • 8 lyžíc mlieka
  • 1/2 kocky droždia
  • 1 vajce
  • 1/2 lyžičky soli
  • 1 lyžica cukru
  • 1 Hera

Plnka: môžete kúpiť 2 balenia makovej plnky, alebo uvariť mletý mak v mlieku, osladiť, pridať lekvár a strúhaný perník na zahustenie – ja ho radšej varím, je lepší a vyjde podstatne lacnejšie.

POSTUP PRÍPRAVY

Všetky suroviny na cesto zmiešame a spracujeme na hladké cesto.

Uváľam šišku ako na knedľu, rozdelíme na 6 dielikov, ktoré rozvaľkáme doguľata, veľké asi ako tanier, rozkrájame nožom alebo radielkom na trojuholníčky.

Pokračovanie receptu na druhej strane >

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*