
Ryžu konzumuje ako základ dennej stravy viac ako polovica svetovej populácie. Ryžu môžu jesť dokonca aj diétujúci ľudia, malé deti, či v istých situáciách dokonca aj zvieratá! Je jednoducho tak nenahraditeľná ako chlieb a dá sa pripraviť na množstvo spôsobov. Päť najzaujímavejších si dnes ukážeme.
Cesnaková ryža
Cesnaková ryža pochádza z Japonska a je delikatesou v domácej kuchyni. Praží sa s cibuľkou a s cesnakom a výsledok je úžasne voňavý a chutný.
Budete potrebovať:
– 200g ryže
– 5 strúčikov cesnaku
– 2 vajcia
– 100ml vody
– zelenú cibuľku podľa chuti
– soľ a korenie podľa chuti
Ryžu varte bežným spôsobom a keď príde na stupeň tvrdosti „al dente“, pridajte do nej nakrájaný cesnak. Vajcia si vymiešajte s korením a soľou a pomaly ich prilejte do variacej sa ryže. Všetko dobre premiešajte a na záver pridajte cibuľku nasekanú nadrobno. Varte na plno ešte 2 minúty, potom plameň stíšte a nechajte dovariť ešte asi 10 minút do mäkka.
Ďalšie recepty na druhej strane >
Leave a Reply