TOP 5 receptov z ryže, ktoré sú také chutné a jednoduché, že ich budete chcieť jesť každý deň.

Ryžu konzumuje ako základ dennej stravy viac ako polovica svetovej populácie. Ryžu môžu jesť dokonca aj diétujúci ľudia, malé deti, či v istých situáciách dokonca aj zvieratá! Je jednoducho tak nenahraditeľná ako chlieb a dá sa pripraviť na množstvo spôsobov. Päť najzaujímavejších si dnes ukážeme.

Cesnaková ryža

Cesnaková ryža pochádza z Japonska a je delikatesou v domácej kuchyni. Praží sa s cibuľkou a s cesnakom a výsledok je úžasne voňavý a chutný.

Budete potrebovať:

– 200g ryže

– 5 strúčikov cesnaku

– 2 vajcia

– 100ml vody

– zelenú cibuľku podľa chuti

– soľ a korenie podľa chuti

Ryžu varte bežným spôsobom a keď príde na stupeň tvrdosti „al dente“, pridajte do nej nakrájaný cesnak. Vajcia si vymiešajte s korením a soľou a pomaly ich prilejte do variacej sa ryže. Všetko dobre premiešajte a na záver pridajte cibuľku nasekanú nadrobno. Varte na plno ešte 2 minúty, potom plameň stíšte a nechajte dovariť ešte asi 10 minút do mäkka.

Ďalšie recepty na druhej strane >

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*