Úžasný LUXUSNÝ punčový zákusok, ktorý prekoná všetky zákusky z cukrárni. Neobanujete!

Chcela by som sa s vami podeliť o tento fantastický zákusok. Piekla som už rôzne punčové, ale tento je skutočne najlepší, aký som kedy jedla. Je šťavnatý a tá chuť ? Verím, že Vás nesklame a obľúbite si ho ako my ? . PLECH POUŽÍVAM ROZMER: 24cm x 35cm

Budeme potrebovať

4 piškóty : 2x biela, 1x ružová ; 1 x kakaová,

BIELA PIŠKÓTA: 3 vajíčka /nie malé/, 130 gramov práškového cukru, 130 gramov polohrubej múky, 80 gramov zmäknutej HERY, 2 gramy prášku do pečiva

RUŽOVÁ PIŠKÓTA: rovnaké ako biela + červené farbivo

KAKAOVÁ PIŠKÓTA: rovnaké ako biela + lyžica kakaa na zafarbenie

PUNČOVÝ SIRUP: 950ml kvalitného sirupu / napr: 500ml RELAX malina + 450 ml Hello lesná jahoda – kyslejšia varianta, 500ml KUBÍK+450 ml RELAX – sladšia varianta/, 100 ml vody, punčová/celá/ a rumová/ asi pol/ aróma.

Punčová poleva: 300gramov práškového cukru, 1 kávová lyžička Zlatý klas, 1 kávová lyžička oleja, sirup podľa hustoty

Džem na potieranie plátov – najlepšie pikantný…

Budeme potrebovať tieto suroviny + kakao /zabudla som odfotiť/žĺtky vymiešame s cukrom a Herou ………pridáme polohrubú múku a vznikne takáto hustejšia zmes…….vyšľaháme bielka a zmiešame buď vareškou, alebo kľudne šľahačom na najmenšom stupni……cesto rovnomerne rozotrieme na plech a upečieme. Rovnako upečieme aj ružovú piškótu, len pridáme trochu farbiva a aj kakaovú, kde pridáme lyžicu kakaa. Z upečených plátov NEDÁVAME dole kôrku!!!!!!, bude slúžiť ako ochrana pred premáčaním.

Pokračovanie receptu na druhej strane >

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*